Olaszországi ingatlanvásárlás

Olaszországi ingatlanvásárlás S02E03

2019. augusztus 07. - Oregon (TM)

Múlt hét szerdán (2019.07.31) lett személyim. Magam sem értettem miért, de tökre feldobott a dolog, pedig csak egy újabb gondot vettem a nyakamba még egy ország aki basztathat.  Eljött az alkalom, hogy bankot váltsak. Nekikezdtem online, de annyi féle kérdés van ami nincs kifejtve és valamilyen olasz jogszabályra hivatkozik, hogy menet közben elment tőle a kedvem, mert a saját anyanyelvemen sem lenne ez egyértelmű számomra. kb ilyen kérdések: Akármelyik n+1 jogszabály hatálya alá esik ön? Büntetőfelelősségem tudatában kijelentem ()Igen ()Nem Ezt egyelőre nem ugrom meg. Amikor személyesen töltöttem ki, akkor a bankár ezeket megcsinálta helyettem. Ha majd lesz időm és kedvem nekiesem még egyszer.

Olaszországi ingatlanvásárlás S02E02

Azt hittem vége, de nem. Ma voltam az önkormányzatnál, hogy csináltatok személyit (igazából itt egyben van a lakcímkártyával és még mindig nem a saját lakásomba vagyok bejelentve). Sajnos nem tudták megcsinálni, mert nekem mind idegennek először a címemet kell módosítanom. Rendesek voltak, mert a másik ablaknál azonnal fogadtak. Itt megkérdezték mi a jogcím (vásárlás), és miből kívánok élni. Kérdéseket megválaszoltam a papír elkészült majd az ügyintéző átirányított  az adóhivatal ablakához, ahol meg kellett csinálnom a kukára a szerződést. Na ilyenem sem volt eddig, mert azt hittem a szemételvitel a közös költség része. Hogy mik derülnek ki! :) Amikor végeztem visszamentem az eredeti ablakhoz a személyimért. Erre azt mondja, hogy jöjjek vissza jövőhéten. WTF? Itt az a szabály, ha a külföldi címet vált, akkor egy héten belül kijön a rendőrség leellenőrzi, ami nem feltétlen jelenti azt, hogy én találkozni fogok vele, mert neki az is elég, hogy a kapucsengőn rajta a nevem. Amikor letelik az egy hét, akkor megcsinálják a személyimet. Igazából igazolvány csak azért kell, hogy egyszerűbb legyen az itteni életem, az ügyintézések során.

Olaszországi ingatlanvásárlás S02E01

Ez a blog igazából kimerült hiszen a célját megvalósította, remélhetőleg elég jól bemutatta az ingatlanvásárlás folyamatát Olaszországban valamint annak felújítását. Talán egy dolog még sokakat érdekelhet, hogy megérte-e illetve, hogy jó döntés-e volt ez az egész.

Röviden: igen

Hosszabban, azt kell hogy mondjam nagyon is. Na nézzük miért. Először is ez cca 210.000 € (minden benne van a berendezés is) tudna hozni évente 2.4%-ot hasonló biztonsággal (euró alapú magyar államkötvény, most senki ne jöjjön a MÁP+-szal, mert az forint alapú), ami esetemben 5.040 € lenne amihez hozzájön még 2.000 € lakásrezsi. Ez 325 árfolyamon 2.288e Ft.  Nekem ebből a pénzből kellene megoldanom a  családom (5-7 fő) nyaralását minden évben (a lakásomban 12 ágy van, de ennyi ember csak akkor működne, ha ideiglenes és nagyon szoros a kötelék). Hasonló szállás mint a lakásom itt nem létezik, de ha létezne is, akkor maximum 10-14 nap bérleti díj lenne ez az összeg (itt az augusztus nagyon drága), mi pedig 2-3 hónapot vagyunk itt. Persze arra is gondolni kell, hogy ilyen felszerelt otthont nem adnak ki, nagy érték az is, hogy számos sporteszközünk van itt. Érték számunkra az is, hogy kedvenc berendezési tárgyaink között élhetünk, valamint az is, hogy sok holmi eleve itt van, pl komplett fürdőszobai felszerelések, mint törölköző, parfüm, személyes higiénia, komplett strandfelszerelés, etc. Legalább 3-4 bőröndnyi olyan cucc amit már nem kell utaztatnunk. Az az  ideális állapot amikor majd kulcs és pénztárcával utazhatom még nem jött el. Most is egy kitömött kisbusszal érkeztem.  Hoztam több festményt, még egy ágyat, 5 db szőnyeget és rengeteg apróságot. Még pár év mire minden dekorációs tárgy is a helyére kerül. Függönyünk még mindig nincs, de a karnist már felszereltem. Halad lassan minden, nem sietek, nem ezért vagyunk itt.

Hogy Te kedves olvasó vegyél-e külföldön ingatlant: nem tudom. Azt tudom, hogy a vagyon  diverzifikációja jó dolog és szükséges is ez pedig még ad hozzá egy földrajzi dimenziót is. A gyerekeimnek fantasztikus gyerekkora lesz, amit nem tudok pénzre váltani. Szóval innen üzenem, hogy lehet a pénzen boldogságot venni. Ha olyan országban vásárolsz, ahol padlón vannak az árak vagy te magad tudsz árun alul venni, akkor mit veszíthetsz? Szerintem egy jó kaland. Amit még hozott nekem ez az ingatlan az a megnyugvás. Megnyugtató érzés, hogy egy másik európai országban és van rezidenciám. Jó érzés, hogy nem egy ország kénye-kedve szerint vagyok kiszolgáltatva. Bármikor szavazhatok azzal, hogy a székhelyemet mozgatom. Nekem a vagyonom jelentős része Magyarországon van. Ha eszembe jut a nagyszüleim sorsa, akiktől szinte mindenüket elvették, valamint a "történelem ismétli önmagát" akkor ez egy újabb érv amellett, hogy a döntésem helyes volt. A pénznek,  vagyonnak leginkább a biztonságot adó érzése az ami elhozza azt a nyugalmat, amitől egy jómódú ember megbékél magával és a világgal, ahogyan azt nulla forintból egy buddhista szerzetes is teszi. 

PS.: Még sokakat érdekelhet, hogy mennyibe kerül évente ez az ingatlan: max 800-1.500€ attól függ mennyit fogyasztasz. (Ha egész éveben itt lennék, akkor 2.000++ € lenne)  UPDATE: ha letelik a második év is, akkor majd összesítek.

Olaszországi ingatlanvásárlás S01E27

Végül július 24.-én  este 10 körül indultam haza. Útközben Pescaraban felkaptam két raklapot. (Szívesség önmagamnak.) Huszonötödikén este 11-re értem haza. Útközben amikor fáradt vagyok alszom pár órát a kocsiban. Jobban szeretek így menni, mint szállodában alvás, majd két napig napi 8-10 órát vezetni. Egy ilyen út során kb 5-6 órát alszom a kocsiban, elosztva három alkalomra. Így végül jobb mentális állapotban vezetem le az utat, mint más felosztásban. Anno a kognitív tudományi tanszéken az emberi emlékezet tárgy sokat adott ahhoz, hogy ezt a módszert használjam. Az úgynevezett mikroalvások amiket kb 200km-enként beiktatok és a nagyobb pihenők összességében azt eredményezik, hogy kb kipihenten érkezem meg 24 óra autózás után. Szóval szerda este megérkeztem, csütörtökön és pénteken bevásároltam a hiányzó dolgaimat, majd szombaton felpakoltam mindent egy vé osztályba. Fullon volt. Ha pakoltam volna még bele, akkor már én nem tudtam volna beülni. Ez abból a szempontból nagy szívás volt, hogy nem tudtam fekve aludni csak olyan félig meddig támaszkodva, mert az anyósülés is televolt vállig. Még szombat délután elindultam Nagykovácsiból Leccébe, mert a család a szerda délelőtti géppel jött utánam. Nekem szerdáig le kellett mennem Leccébe, felhordani mindet, szerelni még egy csomót, majd elmenni Bariba a családomért. Így is lett, abszolváltam a feladatot, de megint nagyon kimerültem. A lakásomtól a repülőtér 175 km egy irányba, így maga az elugrok a családért a repülőtérre laza 350 km.

Feleségem és gyermekeim ekkor (augusztus 1.) látták  a lakást először. Nem volt nehéz beleszeretniük, mert hasonlít  nagyon sok mindenben a nagykovácsi otthonunkhoz (csak kisebb, de nem zavaróan). A gyerekek még a következő két napon is azt kérdezték, hogy mikor megyünk Olaszországba. :) A leccei lakásunkat már most annyira az otthonunknak érezzük, hogy csak ha kilépünk az ajtón, akkor vesszük észre, hogy Olaszországban vagyunk.

Kisebb problémák is voltak az ingatlannal. Szétrepedt a küszöb a bejáratnál amit garanciában cserél majd a kivitelező és felrobbant az egyik zuhanykabin ajtó. Na ez durva volt. A feleségem a nagyobbik kislányommal zuhanyzás végeztével ki akartak jönni és az ajtónyitáskor felrobbant az üveg. Lett rajtuk pár felületi karcolás, kb 8-10 db per fő, de szerencsére semmi komoly. Nagy mázli, hogy egyikük szemébe sem ment szilánk.
img_20180806_131410.jpg

 

Ugrás a következő részre: S01E28

Olaszországi ingatlanvásárlás S01E26

Holnap lesz három hete, hogy megérkeztem a bútorokkal. Múlt pénteken pedig levonultak a munkások. Kemény három hét van mögöttem, rengeteg szerelés, takarítás és cipekedés. Közel öt nap volt mire minden kis dolgot felhoztam az autóból, lassító tényező volt, hogy közben szereltem és ügyeket is intéztem. Majd jött négy nap betegség. Kezdődött egy laza ételmérgezéssel, majd folytatódott egy fájdalmas ízületi gyulladással a  klíma miatt, amit egy picit túl méreteztem a lakásban. Kinti 32° esetén 1 db split is le tudja hűteni a lakást, amiből itt 6 db van. :) A leggyengébb fokozata is nagyon durván erős. A három hét alatt  volt egy délutáni tengerbefürdés, két görkori és egy ebédutáni hajókázás a rokonaimmal. Lényegében amikor nem voltam beteg és nem aludtam, akkor a lakást csináltam. Most kb van még 2-3 óra szerelésem és egy nagytakarításom, csak utána tudok hazaindulni a családomért. Ők úgy fognak ide érkezni, hogy csak a függönyök és a szőnyegek fognak hiányozni, de azokat már itt intézzük.

A majdnem kész konyha (lábazat hiányzik,azt csak takarítás után teszem fel)Most már amúgy tudom mennyi lett a vége. (Tudom sokan erre kíváncsiak leginkább.) Kb 66.000 € volt a felújítás anyaggal együtt. Ebben benne van a komplett gépeszet cseréje és a 6 db új klíma valamint az összes burkolóanyag. Berendezésre eddig kb 21.000 €-t költöttem amiben benne van minden bútor (komplett konyha) és műszaki cikk. Összességében átléptem a 200.000 €-t, amitől féltem kicsit, de ez van.  Még kell pár dolgot vennem, de szerintem maximum 5.000€-t fogok még a lakásra/lakásba költeni.

ps.: Tudom, hogy ritkán írok bocsánat érte, de bevallom fontosabb, hogy haladjak, minthogy le legyen dokumentálva. Persze azért köszönöm, hogy olvasol. :)

Ugrás a következő részre: S01E27

2018. június 20.

Készítettem egy lakásbejárás videót mindjárt másnap, ahogy megérkeztem. A darura nem volt kedvem várni, ezért elkezdtem felhordani a szállítmányomat. Felvittem mindent és lemondtam a darut. A szerelésekkel két nap alatt végeztem, majd pénteken egy levegővel hazavezettem. Terveim szerin július első hete vége felé viszek még egy szállítmányt, amit még meg kell vásárolnom.

Ugrás a következő részre: S01E26

Olaszországi ingatlanvásárlás S01E24

Vasárnap a feleségemmel kinéztük a konyhát és a bútorokat. Hétfőn megvettem mindazt ami belefért egy Peugeot Boxerba, majd kedden reggel 5-kor elindultam Budapestről Leccébe. Éjfélre megérkeztem. Mindig  utáltam a Peugeot üléseket az ebben lévő itt is, de még nem volt autó amiben fájdalmak nélkül tudtam volna ülni 19 órát. Múltkor egy E-Coupeval jöttem két napig, de fáradtabb voltam, mint most. Emlékszem 2012-ben azután adtam el az XC90-emet, hogy innen hazamentem egyfenékkel, Akkor azt az autót meg is utáltam, mert instabil volt kb mindenki megelőzött. Emlékszem egy kb 100 euros bontószökevény Punto tette fel a pontot az i-re. Patakokban folyt rólam víz minden kanyarban erre a kis Punto egy kanyarban leelőzött. 

Na vissza a lakáshoz. Elvégre erről szól ez a blog. Ami új, hogy nem az van, hogy lifttel felcuccolunk, ugyanis tilos erre használni Olaszországban a liftet.  Jön a daru és felpakolja a szállítmányomat. Ma szerda van, van három napom, hogy összeszereljek mindent, aztán megyek haza. kb 3 hét múlva lesz még egy ilyen köröm, azután már jöhet a család.

Ugrás a következő részre: S01E25

Olaszországi ingatlanvásárlás S01E20

Kicsit mesélek a felújításról.

2018. április

15. hét: Sergioval körbejárjuk az üzleteket, kiválasztjuk az anyagokat. Többször találkozunk a lakásomban, firkálunk a falra, egyeztetünk. Hazajöttem.

16. hét: Elkezdődik a munka. Én már Budapesten, Sergio pedig az embereivel bont, elhordja a sittet fogadja a közművek embereit, mert a lakás kb 10 éve lakatlan volt és vissza kell állítani mindent. Bővíteni kell az áramot, visszakapcsolni a gázt. A mosókonyhát leburkolta, sajnos rossz irányban, de ezzel nem törődöm, mert a mosógépnek jó így is. :) A többiről pedig küldtem neki, burkolási tervet, hogy olyan legyen az irány, ahogyan én szeretném.

17. hét: A bontás még részben folyik, közben elkészült az új fal, át lett rakva a szülői háló ajtaja. Ki lett építve a klímák helye és be lett rakva a gépészet. Szétkapta a fürdőket is itt is újra lett csövezve minden ami szükséges volt. Sergio javaslatára újra fogjuk cserélni az egész elektromos hálózatot (2500-3000€-nak ismét szevasz). Küldött képeket a vezetékekről és volt ahol megolvadt, mert túl lett terhelve, szóval jogos volt, nem csak egy lehúzási akció.

2018. május

18. hét: Megjött a villanyszerelő és elkezdte csinálni az új hálózatot. Ugye az átalakítások miatt sok kapcsoló máshova került illetve sok kötés és vezérlés másként lett. Ezen a héten már padloponoztak illetve készítik elő a terepet a burkoláshoz. Sergio pénzt kér amit a sógorommal el is küldök neki. Persze a sógorom nem adja neki oda, csak csepegteti, hogy a motivációt fenntartsa és nyomják keményen. :)

19: hét:  A  hét közepéig befejezték a gépeszet újrarakását, és megkezdték a vakolást. A padló a burkolatot várja, a falak nemsokára festhetőek lesznek. Ma (2018.05.09) azt látom, hogy talán jövőhéten végeznek a hidegburkolással,  majd  ekkor jöhet a festés, majd a parketta.


Amúgy Sergio június elsejére ígérte az átadást. Nem hittem benne, de most úgy látom még összejöhet.


Ha esetleg valaki szeretne a szomszédom lenni itt egy lakás ami ugyanolyan, mint az enyém:
https://www.immobiliare.it/66324229-Vendita-Appartamento-via-Potenza-2-Lecce.html
A leírással ellentétben ennek is nettó 142 nm + 2x10nm erkély + garázsnak kell lennie, mert ebben a házban mindegyik ekkora. Szerintem ez a lakás egy emelettel fentebb van mint az enyém és a lépcsőház másik oldalán helyezkedik el. Legalábbis nekem így sikerült beazonosítani.

Ugrás a következő részre: S01E21

Olaszországi ingatlanvásárlás S01E19

Ingatlanvásárlás olaszmamma módra:
http://www.olaszmamma.com/2018/04/ingatlanvasarlas-olaszorszagban/ 
Bár a saját oldalamat bekommenteltem pár napja, de a mai napig nem jelent meg. Ilyenkor elgondolkodom, hogy ez figyelmetlenség az oldal készítője részéről vagy valami más. Lehet naiv vagyok, de azt gondoltam, hogy a linkelt poszt azért született, hogy segítsen és nem azért, hogy klikkvadászat legyen. Ha segítség a célja olaszmammának, akkor vélelmezem pár napon belül megjelenik a kommentem és az oldalam linkje. Itt szeretném megjegyezni, hogy ezt az oldalt azért csinálom, hogy a hozzám hasonló "problémával" küzdőknek segítsek. Az ötlet nem tőlem van, egy barátom mondta, hogy miért nem blogolom ki végig. Amúgy sokszor nehezemre esik posztolni, hiszen az ügylet és téma miatt rengeteg személyes dolgot osztok meg idegenekkel.

Más. Ma találtam az Olaszország imádók fb csoportban (mert ilyen is van):
"A tartomány egyik legszebb városa Lecce szintén a Salentói-félszigeten fekszik. Dél Firenzéjének is nevezik, mert annyi műemlék maradt fenn itt az elmúlt századokból. Ezek többsége barokk stílusú. A legszebb, legdíszesebb templom a Santa Croce. A pazar templomok mellett a lakóházakon, szobrokon is megtaláljuk a várost teljesen uraló barokk jegyeket, mindössze a római színház és a főtéren található amfiteátrum lógnak ki ebből az egységes képből."
forrás: tizi.hu

Van egy másik fb csoport is ami érdekes lehet azoknak akik Pugliában élnek:
Ungheresi in Puglia (Magyarok Pugliában)

Ugrás a következő részre: S01E20

Olaszországi ingatlanvásárlás S01E16

Szerda délután sikerült csinálnom 560 €-ért biztosítást, de nem akarta megkötni az ügynök, mert nem volt lakcímkártyám. Hahaha! Valahogy ezt éreztem, reggel még ezzel poénkodtam. Megoldás az lett, hogy másnaptól kötötte, mert ugye másnap lesz lakcímkártyám. (Spoiler) Így is lett, majd elküldtem neki WhatsApp-on ami az olaszok Vibere. :)  Még szerda délután kimentem San Cataldo mellé a "Riserva Naturale delle Cesine" néven fellelhető erdőbe, ami egy természetvédelmi terület nagyjából sík aszfaltúttal. A helyiek itt szoktak futni, sétálni, kerékpározni én görkorcsolyázni mentem amire kiváló a hely.

Csütörtökön reggel meglett a lakcímkártyám, majd irány a helyi CIB-be ami a Banca di Napoli  a homlokzat szerint, de a papírok alapján Banca Intesa Sanpaolo. Csináltam bankszámlát, bankkártyát és internetbank hozzáférést. A kezdeti kommunikációt a sógorom intézte, de mivel el kellett mennie Milánóba így részben angolul részben a Google Translate párbeszéddel fejeztük be. Itt megjegyzem, hogy iskolázott beszélgető társak esetén hibátlanul működik a Google Translate párbeszéd része, de amikor valaki elkezdi valami ilyesmit nyomni olaszul, mint pl: "Rossz culában a pulyák, furikban tasszícsák a dücsköt!", akkor kudarcot vall. Amúgy az előbbi egy nyírségi mondat ami annyit tesz, hogy "Rossz ruhában a gyerekek, talicskában tolják a farönköt."

Pénteken újra be kellet mennem a bankba, mert sikerült elkefélnem a bank app auth-ját, így letiltott. Aranyasokat voltak, segítettek. Délután kori a már ismertetett erdőben. 

Szombaton pihentem, koriztam ajándékot vettem a lányaimnak, majd este átjött Sergio, ugyanis hétfőn jönnek visszakapcsolni a gázt a lakásomban és kellett hozzá meghatalmazás.

Vasárnap indultam haza repülővel Bariból. Kocsi leadásnál kicsit féltem, mert sok sérülést vettem észre az autón az egy hét alatt és nem mindenről tudtam, hogy ki csinálta. Itt jegyzem meg és másnak is ajánlom aki bérel autót, hogy átvételkor körbefotóztam, mert nem akartam ott lenni órákat. A bérlős cég is támogatta az ötletet.

Hétfőn kezdődött a munka a lakásomban. Sergio küldi folyamatosan a képeket az aktuális állapotról. Szerintem fog ez menni. Nem vagyok megijedve a felújítástól, mert nagyon sok ilyet csináltam már, így most végig gondolva kezdtem ennek neki, minden részletet tisztáztunk. Hogy mit akarok, azt a falakra felrajzoltuk, majd lefotóztuk mind a ketten.

Ugrás a következő részre: S01E17

Olaszországi ingatlanvásárlás S01E15

Hétfőn elrepültem Bari-ba, majd autót béreltem és azzal lementem a sógoromhoz.  A repülőn ismét megállapítottam, hogy van üzleti kapcsolat a két ország között, részünkről lányokat exportálunk talppal az égnek munkára. Útban Lecce felé megálltam Monopoliba, ahol együtt ebédeltem Robertával (aki itt él, korábban említettem már őt). Megmutatta nekem a helyi halász kikötőt, amiről lőttem két képet. Íme:
monopoli_01.jpg
monopoli_02.jpg

Utam a sógorom cégéhez vezetett, mert ott kaptam meg a lakása kulcsát. Este találkoztam Sergioval aki a felújítást fogja végezni. Becsült munkadíja (anyag nélkül) 250-350 euro per nm, ami picit meglepett, mert olcsóbbra számítottam. Oké, igazából szétverem teljesen, ez nálunk is kb ugyanennyi Budapesten. Munkadíjban benne van az anyagmozgatás (4. emelet), bontás, szállítás, sitt elvitel. Este megjött Milánóból a sógorom akivel elmentünk sushizni, bár addigra én már ettem. Kértem egy Miso levest amiből kiettem a halat és ittam két pohár prosecot, így este e sűrű nap után már nem volt szükségem dajkamesére. Aludtam másnap 10-ig.

Kedden elmentünk az önkormányzathoz, ahol  lakcímkártyát szerettem volna, de nem jött össze, mert hiányzott a biztosításom. Vagyis hiába vettem lakást, hivatalosan nem lakhatok benne, amíg nincs biztosításom. Ugye az egész nekem azért kell, mert belföldiként az első ingatlanra nem kell adót fizetnem és az illeték is olcsóbb így. 
Akkor a helyes ügyintézési sorrend első körben:
- codice fiscale (adókártya). 
- egészségügyi biztosítás (550 euro / év)
- igazolás minimum 6.000€-ról (budapesti bankszámla kivonat)
- lakcímkártya
- bankszámla
- közművek átírása
Mivel nálam felújítás lesz, így a saját lakásomba nem tudok bejelentkezni (ott keresnének és az szét lesz verve) így első körben a sógoromhoz jelentkezem be. Itt fognak keresni, ezért ellenőrzéshez kell pár személyes holmi a helyszínre, mert ugye én még ingázom és valahogy bizonyítani kell, hogy itt fogok élni, lesz itt személyes tulajdonom és nem vagyok strómanja senkinek, de senkinek. A szép az egészben ahogy lemegy a fenti szekvencia kb kezdhetem elölről, mert lakcímkártya hiányában a közműveket a sógorom nevére írattuk.
Amikor kész a lakásom:
- új lakcímkártya kell
- banknál címmódosítás
- közmű átírás
- egészségbiztosítónál címmódosítás

Szerda. Voltunk megint az Enol-nál (nála lesznek a közműveim), hogy befejezzük a gázszerződést, mert tegnap kifagyott a rendszerük és nem tudtuk lezárni. Itt megemlítem, hogy itt a gázóra és a villanyóra is GSM (fixme!) küldi az adatokat, szóval nem jön az olvasóember. Az Enol amúgy pont a lakásommal szemben van és mellette az önkormányzat ahol a lakcímkártyát kapom majd meg. Ha már itt voltunk bementünk oda is és megkérdeztük ennek a menetét. Lakcímkártya igénylés 16€ (illetékbélyeg a helyi traffikban),  ami 45 napig tart eközben kijön a rendőrség ellenőrizni, hogy itt élek-e. További 16€ az ideiglenes lakcímkártya amit remélhetőleg megkapok azonnal. Bízom benne, hogy ma sikerül elintézni a biztosításomat, holnap lesz ideiglenes lakcímkártyám és csinálhatok bankszámlát is. Remélem.  Itt tartok, folytatás következi, mert vasárnapig maradok.

Ugrás a következő részre: S01E16

Olaszországi ingatlanvásárlás S01E14

Ma telefonált a sógorom, hogy az ügylet lezárva a kulcsok nála vannak. Most már kijelenthetem, hogy van egy olasz ingatlanom. Bevallom rohadt jó érzés! Jobb érzés mintha ennyi pénzért vettem volna egy pasaréti negyven négyzetméterest. Még mindig várom Sergio ajánlatát a felújításra. Ahogy ez megvan lerepülök és megveszem a szükséges anyagokat. 

Ugrás a következő részre: S01E15