Olaszországi ingatlanvásárlás

Olaszországi ingatlanvásárlás S02E01

2019. július 15. - Oregon (TM)

Ez a blog igazából kimerült hiszen a célját megvalósította, remélhetőleg elég jól bemutatta az ingatlanvásárlás folyamatát Olaszországban valamint annak felújítását. Talán egy dolog még sokakat érdekelhet, hogy megérte-e illetve, hogy jó döntés-e volt ez az egész.

Röviden: igen

Hosszabban, azt kell hogy mondjam nagyon is. Na nézzük miért. Először is ez cca 210.000 € (minden benne van a berendezés is) tudna hozni évente 2.4%-ot hasonló biztonsággal (euró alapú magyar államkötvény, most senki ne jöjjön a MÁP+-szal, mert az forint alapú), ami esetemben 5.040 € lenne amihez hozzájön még 2.000 € lakásrezsi. Ez 325 árfolyamon 2.288e Ft.  Nekem ebből a pénzből kellene megoldanom a  családom (5-7 fő) nyaralását minden évben (a lakásomban 12 ágy van, de ennyi ember csak akkor működne, ha ideiglenes és nagyon szoros a kötelék). Hasonló szállás mint a lakásom itt nem létezik, de ha létezne is, akkor maximum 10-14 nap bérleti díj lenne ez az összeg (itt az augusztus nagyon drága), mi pedig 2-3 hónapot vagyunk itt. Persze arra is gondolni kell, hogy ilyen felszerelt otthont nem adnak ki, nagy érték az is, hogy számos sporteszközünk van itt. Érték számunkra az is, hogy kedvenc berendezési tárgyaink között élhetünk, valamint az is, hogy sok holmi eleve itt van, pl komplett fürdőszobai felszerelések, mint törölköző, parfüm, személyes higiénia, komplett strandfelszerelés, etc. Legalább 3-4 bőröndnyi olyan cucc amit már nem kell utaztatnunk. Az az  ideális állapot amikor majd kulcs és pénztárcával utazhatom még nem jött el. Most is egy kitömött kisbusszal érkeztem.  Hoztam több festményt, még egy ágyat, 5 db szőnyeget és rengeteg apróságot. Még pár év mire minden dekorációs tárgy is a helyére kerül. Függönyünk még mindig nincs, de a karnist már felszereltem. Halad lassan minden, nem sietek, nem ezért vagyunk itt.

Hogy Te kedves olvasó vegyél-e külföldön ingatlant: nem tudom. Azt tudom, hogy a vagyon  diverzifikációja jó dolog és szükséges is ez pedig még ad hozzá egy földrajzi dimenziót is. A gyerekeimnek fantasztikus gyerekkora lesz, amit nem tudok pénzre váltani. Szóval innen üzenem, hogy lehet a pénzen boldogságot venni. Ha olyan országban vásárolsz, ahol padlón vannak az árak vagy te magad tudsz árun alul venni, akkor mit veszíthetsz? Szerintem egy jó kaland. Amit még hozott nekem ez az ingatlan az a megnyugvás. Megnyugtató érzés, hogy egy másik európai országban és van rezidenciám. Jó érzés, hogy nem egy ország kénye-kedve szerint vagyok kiszolgáltatva. Bármikor szavazhatok azzal, hogy a székhelyemet mozgatom. Nekem a vagyonom jelentős része Magyarországon van. Ha eszembe jut a nagyszüleim sorsa, akiktől szinte mindenüket elvették, valamint a "történelem ismétli önmagát" akkor ez egy újabb érv amellett, hogy a döntésem helyes volt. A pénznek,  vagyonnak leginkább a biztonságot adó érzése az ami elhozza azt a nyugalmat, amitől egy jómódú ember megbékél magával és a világgal, ahogyan azt nulla forintból egy buddhista szerzetes is teszi. 

PS.: Még sokakat érdekelhet, hogy mennyibe kerül évente ez az ingatlan: max 800-1.500€ attól függ mennyit fogyasztasz. (Ha egész éveben itt lennék, akkor 2.000++ € lenne)  UPDATE: ha letelik a második év is, akkor majd összesítek.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszorszagiingatlanvasarlas.blog.hu/api/trackback/id/tr6114947046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.